Garšaugi kakao spēkam

Mīļie, tīra, dzīva kakao baudīšana ir brīnišķīgs, jaudīgs notikums, ko varam veltīt sev, savai garīgajai un fiziskajai veselībai un tai pat laikā kakao niansēto garšas stāstu apvienot ar garšaugiem. Jā, tos mēdz tā saukt un bieži tie asociējas tikai kā garšas pastiprinātāji, veidotāji, bet patiesībā katrs no tiem ir ar savu spilgtu stāstu veselībai un garam. 

Pievienojot garšaugus kakao dzērienam var pastiprināt kakao īpašības, tas būs noderīgi gan veselībai, gan dzīves ceļa atbalstam. Līdzsvarot to, kas vajadzīgs, lai būtu savā spēkā, savā dzīvesprieka resursā. 

Garšaugus var izvēlēties balstoties gan zināšanās, gan intuitīvi, paļaujoties uz sava ķermeņa gudrību - smaržojot, sajūtot kurš aicina, vizualizēt un vērot, kurš piesakās, vai kur rodas impulss.

Ieskaties katrā augā, tā izskats vien stāsta par dāsno ziedojumu pasaulei, ieraugi gan atvērtību, gan maigumu, gan spēku, ar ko tas dalās.

Šis stāsts ir pār dažiem no garšaugiem, kurus vari izmantot savā sajūtu ceremonijā, lasi, sajūti to unikālo spēku un atbalstu.

 

Ingvers

Ingvers ir ziedošs augs, kura izcelsme ir Dienvidaustrumāzija. Ingvera sakne tiek žāvēta un to izmantoto kā garšvielu virtuvē visā pasaulē.  Ingvers ir ne tikai populārs ar savu svaigo un pikanto garšu, kas ir tuvu citronu garšai, bet arī ir ļoti novērtēts, pateicoties tā antibakteriālajām, pretiekaisuma un ārstnieciskajām īpašībām.

Tomēr ingvers ir ne tikai noderīgs, lai pievienotu ēdienam garšu vai pievienotu tējai, lai cīnītos pret slimībām: ingvers ir labi pazīstams arī ar saviem garīgajiem ieguvumiem. 

Senatnē ingvers bija saistīts ar uguni, Sauli un siltumu, pateicoties tā smaržas un garšas pikantumam.  Dažādi folkloras mīti šo garšvielu saista ar Sauli, uguns spēkiem un tās Dieviem, tāpēc to bieži izmantoja priesteri uguns rituālu laikā.  Senajā ķīniešu medicīnā tiek uzskatīts, ka ingvers palīdz paaugstināt ķermeņa siltumu un harmonizē tā enerģijas: ingveru izmanto, lai līdzsvarotu Chi, veicinātu veselību un sparu, kā arī palīdz izsaukt dievišķo vīrišķo sevī.

Ingvers palīdz paaugstināt  garīgo enerģiju. Ingvera sakne var palīdzēt piesaistīt jūsu dzīvē veiksmi, jautrību un prieku. Ingvers var palīdzēt aktivizēt jūsu saknes čakru un līdzsvarot to.

Kanēlis

Kanēlis ir pazīstams ar savu intensīvo smaržu un saldo garšu.  Tomēr, neskaitot kulinārijas priekšrocības, kanēlis gadsimtiem ilgi tiek cienīts kā dziedināšanas, garīgās apziņas un aizsardzības augs. 

Kanēlis, kura dzimtene ir Šrilanka un Mjanma (Cassia kanēlis tiek audzēts Ķīnā, Dienvidaustrumāzijā un Indonēzijā), ir ļoti pozitīvs augs, kas ir bijis auglības, mīlestības, garīguma, aizsardzības, veiksmes un veselības simbols.  Kanēlis pārstāv vīrišķo enerģiju un ir saistīts ar Sauli, Uguns elementu.

Ķīnā kanēlis ir saistīts ar jaņ enerģiju, un tiek uzskatīts, ka tam ir spēja palielināt Chi brīvu plūsmu visā ķermenī, kas palīdz veselībai un dziedināšanai. Vēstures gaitā kanēlis tika augstu novērtēts arī kā garšaugs, kas var paaugstināt garīgo apziņu, pateicoties tā augstajai vibrācijai.  Kanēlis spēj aktivizēt trešās acs čakru, veicinot fizisko apziņu un intuīciju.

Kanēlī esošie vitamīni, minerālvielas un augu savienojumi ir labvēlīgi  veselībai. Kanēlis satur kāliju, magniju un kalciju.  Kālijs palīdz neitralizēt nātrija ietekmi uz asinsspiedienu un regulē sirdsdarbību. Kālijs ir iesaistīts arī nervu darbībā.

Magnijs un kalcijs darbojas kopā, lai uzturētu veselīgu sirdsdarbību.  Šie divi minerāli ir būtiski skeleta veselībai, novēršot kaulu vājināšanos, ko sauc par osteoporozi.

Kanēlis piedāvā daudzas uzturvērtības priekšrocības, pateicoties tā antioksidanta un pretiekaisuma īpašībām. 

Kardamons

Kardamons pēc būtības ir sievišķīgs un atbilst ūdens stihijai un planētai Venera. Atver mīlestības plūsmas.
Kardamons ir stimulējošs augs, kas atslābina ķermeni, tam piemīt atkrēpošanas, stimulējoša, tonizējoša, silta, afrodiziaka, antibakteriāla, pretsēnīšu, pretvīrusu, spazmolītiska un atkrēpošanas iedarbība.
Cilvēkiem, kuriem ir gremošanas problēmas, var būt noderīgi pēc ēdienreizes izdzert tasi kardamona tējas.  Tas ir arī lieliski piemērots sastrēgumiem krūtīs.

Krustnagliņa

Krustnagliņas ir populāra virtuves sastāvdaļa, taču tām ir arī bagāta vēsture, ko izmanto aizsardzībai, veiksmei un mīlestības enerģijas aktivizēšanai. 

Krustnagliņu koks ir dzimtene Molukas salās Indonēzijā, kur kaltētie ziedu pumpuri  tika tirgoti Senajā Romā un Ķīnā.  Krustnagliņas šajās kultūrās bija tik augstu novērtētas, ka tās varēja atļauties tikai turīgie.  Tātad viņi ātri kļuva saistīti ar labklājību.

Viņām ir vīrišķīgs un aizsargājošs raksturs;  saskaņota ar uguns elementu un planētu Jupiters.  Tā saistīta ar izaugsmi, naudu, juridiskiem jautājumiem un pārpilnību. Nomierina nervus un palīdz sasniegt prāta skaidrību, kas nepieciešama efektīvai meditācijai.

Muskatrieksts

Muskatriekstu var pievienot dzērieniem, ko dzer pirms meditācijas, lai uzlabotu gaišredzību un skaidru redzi un veicinātu vīzijas. 

Kuņģim: muskatrieksts veicina apetīti un palīdz gremošanai.  Tas samazina gāzes un skābes pārpalikumu, kā arī mazina krampjus vēderā.

Muskatrieksts var palīdzēt viegli iemigt. 

Vaniļa

Vaniļa ir orhideju ģints augs. Tās dzimtene ir Dienvidamerika un Centrālamerika, kā arī Karību jūras valstis. 

Uzskata, ka pirmie cilvēki, kas kultivēja vaniļu, bija Meksikas totonaku cilts.  Acteki tika iepazīstināti ar vaniļu, kad viņi iekaroja totonakus 15. gadsimtā.  Acteki uzskatīja vaniļu par svētu augu un izmantoja to par ziedojumu rituālos, kā smaržas un medicīnā.

Vaniļa ir saistīta ar ūdeni un Veneru un tā ir nomierinoša, personīgos spēkus, veiksmi un mīlestību, draudzību vairojoša. 

Bagāts ar antioksidantiem, var palīdzēt mazināt zarnu trakta traucējumus, var mazināt drudzi, afrodiziaks, pretiekaisuma, var mazināt holesterīna līmeni, padarot sirdi veselīgāku,  veicina veselīgu matu augšanu un dziedēt iekaisumus (pinnes), mazina trauksmes simptomus.

Previous
Previous

Garšu maģija